English
+28

Prinsengracht 1033G 1017 KP Amsterdam € 750.000,- k.k.

  • Appartement
  • 2 kamers
  • 1 slaapkamer(s)
  • 1 badkamer
  • Bouwjaar 1680
  • 95 m² gebruiksoppervlakte

Beschrijving

Te koop aangeboden in Amsterdam Centrum (Grachtengordel-Zuid):

Heerlijk royaal appartement (ca. 95 m2) op een prachtige locatie met schitterend uitzicht op de Prinsengracht, nabij het Amstelveld! Dit Rijksmonumentale pakhuis uit 1680 is in de jaren zeventig door architect Edo Spier volledig gerenoveerd tot een prachtig wooncomplex. De herkenbaarheid van het pakhuis is daarbij gehandhaafd. Het appartement is zeer centraal gelegen: de Utrechtsestraat, Reguliersgracht, de Albert Cuypmarkt en het Museumkwartier zijn op loopafstand.

OMGEVING:
Dit bijzonder fraaie Rijksmonument is gelegen aan het meest gewilde stukje Prinsengracht nabij de hoek met de Reguliersgracht / Prinsengracht ("the point of the seven bridges") en het Amstelveld. In de directe omgeving vindt u de bekende Utrechtsestraat met tal van leuke en bekende winkels en gezellige horecagelegenheden. Evenals de historische binnenstad met vele monumenten en culturele bezienswaardigheden; o.a. Koninklijk Theater Carré, Hermitage, Stopera en Artis. De Nieuwmarkt, Waterlooplein en De Dam liggen op loopafstand en binnen enkele minuten staat u op Centraal Station. In deze bruisende buurt vindt u tal van (vers)markten, winkels, restaurants, (eet)cafés en hotspots.

Bereikbaarheid is met de auto en per openbaar vervoer goed te noemen. Er zijn haltes voor diverse tramlijnen en twee metrostations op loopafstand (Noord/Zuidlijn en Waterlooplein). De Ring A10 en diverse uitvalswegen zijn snel te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid middels vergunningsstelsel en diverse parkeergarages op loopafstand.

GLOBALE INDELING
Middels de statige entree van het pand bereikt u de ruime gemeenschappelijke entreehal. Het verzorgde trappenhuis of lift brengt u naar de entree van de woning op de tweede verdieping.
Bij binnenkomst in de woning betreedt u de gezellige woonkamer met uitgebreide woonkeuken met ruime opstelling. De moderne keuken is voorzien van een gezellig kookeiland, veel opslagruimte en hoogwaardige inbouwapparatuur (o.a. oven, combioven, kookplaat (inductie), vaatwasser, koel-/vriescombinatie).

Aan de voorzijde bevindt zich de royale zitkamer (ca. 57 m2!) met dubbele openslaande deuren naar het Franse balkon. Vanuit hier kunt u genieten van het fantastische uitzicht op de Prinsengracht. De authentieke balken in combinatie met de moderne afwerking maken de ruimte karakteristiek en sfeervol.

De ruim bemeten slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde (met zicht op de binnentuin) van de woning met meerdere inbouwkasten. Centraal in de woning bevindt zich de badkamer, uitgevoerd met een royale inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, toilet en handdoekradiator.

Voorts treft u op de begane grond een separate berging alsmede een ruime gemeenschappelijke fietsenstalling en de prachtige binnentuin met meerdere terrassen.

VERENIGING VAN EIGENAREN
De Vereniging van Eigenaren (VvE Arenden / Pool) bestaat uit 37 leden en is actief en wordt professioneel beheerd door Velzel VvE Diensten. De actuele servicekosten bedragen ca. € 275,- per maand en ca. € 120,- per maand voorschot voor stookkosten.

PARKEREN:
Vergunningsgebied: Centrum-2f. Met een parkeervergunning voor Centrum-2f mag u parkeren in Centrum-2.
De geschatte wachttijd voor een parkeervergunning is nu 10 maanden. Met een elektrische auto kunt u voorrang krijgen als u aan de voorwaarden voldoet. (bron: gemeente Amsterdam d.d. september 2024).

EIGENDOMSSITUATIE:
Het appartement is gelegen op eigen grond!

BIJZONDERHEDEN:
- Schitterend uitzicht op de Prinsengracht vanuit het appartement;
- per lift bereikbaar;
- gemeenschappelijke binnentuin en fietsenstalling, alsmede een fijne wasruimte;
- berging in de onderbouw;
- Rijksmonument (nummer: 4463);
- UNESCO wereld erfgoed;
- eigen grond;
- geweldige locatie in hartje centrum;
- oplevering in overleg.

Voor meer informatie over deze woning en/of het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Deze woning wordt aangeboden conform art 7:17 lid 6 Burgerlijk Wetboek. De opgegeven kenmerken zijn slechts als aanduiding bedoeld. Algemene ouderdomsclausule en NEN2580 clausule zijn van toepassing.

Kaart

Kenmerken

Overdracht

Referentienummer
02652
Vraagprijs
€ 750.000,- k.k.
Servicekosten
€ 274,13
Inrichting
Ja
Inrichting
Gestoffeerd
Aanvaarding
In overleg
Aangeboden sinds
Maandag 23 september 2024

Bouw

Type object
Appartement, bovenwoning
Woonlaag
2e woonlaag
Soort bouw
Bestaande bouw
Toegankelijkheid
Senioren
Bouwperiode
1680
Dakbedekking
Dakpannen
Type dak
Zadeldak
Isolatievormen
Vloerisolatie

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte
95 m²
Inhoud
242 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten
1 m²
Oppervlakte externe bergruimte
3 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1
Aantal kamers
2 (waarvan 1 slaapkamer)
Aantal badkamers
1

Locatie

Ligging
Aan vaarwater
Aan water
Dichtbij openbaar vervoer
In centrum
Nabij school
Vrij uitzicht

Uitrusting

Warm water
Centrale voorziening
Verwarmingssysteem
Blokverwarming
Ventilatie methode
Mechanische ventilatie
Badkamervoorzieningen
Inloopdouche
Toilet
Wastafelmeubel
Heeft een lift
Ja
Beschikt over een internetverbinding
Ja
Heeft schuur/berging
Ja
Heeft ventilatie
Ja

Vereniging van Eigenaren

Ingeschreven bij de KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Reservefonds
Ja
Meer jaren onderhoudsplan
Ja
Opstal verzekering
Ja

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amsterdam I 9953
Omvang
Appartementsrecht of complex
Eigendomsituatie
Eigen grond